Постигнут договор влада Српске и ФБиХ: Неће бити обуставе гаса од 1. јануара

Срна
Постигнут договор влада Српске и ФБиХ: Неће бити обуставе гаса од 1. јануара

САРАЈЕВО - Министар енергије, рударства и индустрије Федерације БиХ Ведран Лакић рекао је данас да неће бити обуставе испоруке гаса за подручје ФБиХ од 1. јануара наредне године, уз помоћ влада Републике Српске и ФБиХ.

Лакић је, након сједнице Владе ФБиХ на којој је разматрана тренутна ситуација за снабдијевање гасом, навео да се уз помоћ влада Републике Српске и ФБиХ дошло до договора да неће бити обуставе испоруке гаса, саопштено је из Владе ФБиХ.

“У обавези смо почетком наредне године направити заједнички састанак два ентитетска министра енергетике и два директора предузећа да договоримо даље кораке”, рекао је Лакић.

Лакић је додао да су, осим њега и министра енергетике и рударства Републике Српске Петра Ђокића, у рјешавању проблема са испоруком гаса за подручје ФБиХ учествовали премијери Републике Српске Радован Вишковић и ФБиХ Нермин Никшић.

Директор “Сарајево-гаса” Источно Сарајево Недељко Елек раније данас изјавио је да ће Сарајево од 1. јануара остати без природног гаса јер није потписан уговор са сарајевском фирмом “Енергоинвест” о испоруци овог енергента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана