„Поште Српске“: Немогућа преправка гласачких листића

Срна
„Поште Српске“: Немогућа преправка гласачких листића

БАЊАЛУКА - Предузеће „Поште Српске“ саопштиле су да је немогућа било каква преправка гласачких листића који су поштом стизали из Србије истичући да се са сваком пошиљком поступају на прописан начин.

Реагујући на текст објављен на порталу БН Телевизије у којем је наведено да су „у 'Поштама Српске' брисали гласачке листиће коректором“, из овог предузећа тврде да се тако нешто није могло догодити у оквиру трансфера пошиљки који смо извршили и које су садржале попуњене листиће, од пошиљаоца у Србији до ЦИК-а, као примаоца.

-Имајући у виду постојеће контроле таква преправка је, једноставно речено, немогућа. Оно што смо добили од пошиљаоца, предали смо примаоцу, без икаквих отварања пошиљки, преправки или интервенција - поручили су из „Пошта Српске“.

Кажу да није јасно ни одакле потиче изјава предсједника ЦИК-а Суада Арнаутовића којом је наводно потврдио наведене инсинуације.

-Која је то „регионална телевизија“ на којој је, наводно, предсједник ЦИК-а то изјавио? Када је то објављено? У случају да јавност не информишете о томе, сматраћемо да сте и то измислили, као што сте измислили лаж да је неко у нашем предузећу коректором брисао гласачке листиће - поручили су из овог предузећа.

Из „Поште Српске“ су позвали БН телевизију, али и све друге, ако имају сазнања да је било ко и било гдје фалсификовао гласачке листиће, да одмах о томе поднесе пријаву надлежном Окружном јавном тужиоцу, напоменувши да је то и законска обавеза сваког ко има таква сазнања.

-У супротном, све се своди на рекла-казала, лаж, клевету и инсинуацију - оцијенили су у „Поштама Српске“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана