Посљедице пожара: Модричани ће данима осјећати дим, ватрогасци дежурају

Срна
Посљедице пожара: Модричани ће данима осјећати дим, ватрогасци дежурају

МОДРИЧА - Ватрогасне јединице Рафинерије уља Модрича и Рафинерије нафте Брод, те специјализоване јединице преузеће контролу и дежурства над гудронском јамом коју је захватио пожар, а који је током ноћи стављен под контролу, договорено је на сједници Штаба за ванредне ситуације Модрича.

-Ове ватрогасне јединице ће дежурати над гудронском јамом у наредном периоду због вјетра који погоршава ситуацију - рекао је новинарима командант Штаба и начечник Модриче Јовица Радуловић.


Пожар, који је захватио пољопривредно земљиште и гудронску јаму у мјесној заједници Модрича Пет, стављен је под контролу благовременом интервенцијом ватрогасаца из Модриче, Добоја, Шамца, Оџака, те Рафинерије уља Модрича и Рафинерије нафте Брод.

Радуловић је рекао да је акција вођена у координацији са Владом Републике Српске, Републичком управом цивилне заштите, ресорним министарствима, те са Рафинеријом уља Модрича, која је задужена за гудронску јаму у Модричи.

-Најважније је да нема жртава - рекао је Радуловић новинарима.

Он је додао да се посљедице пожара осјете у Модричи, посебно мирис дима који ће грајати данима.

Радуловић је навео да је за данас затражио хитан састанак са дирктором Рафинерије уља Модрича, како би договорили активности у вези заштите од пожара гудронске јаме.

Он је потврдио да су тренутно све институције у Модричи у припаравности и да грађани немају разлог за панику.

Руководилац територијалне ватрогасне јединице Модрича Саша Стевановић рекао је да се повремено појављује отворени пламен, а да је посебан проблем испаравање гудрона, што ствара велику количину дима нрпријатног мириса.

-Тренутно су ангажована четири ватроасца-спасиоца на пожаришту са два возила, што је довољно да се спријечи ширење ватре - рекао је Стевановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана