Посланици СНСД-а подржаће сутра Савјет министара

ГС
Посланици СНСД-а подржаће сутра Савјет министара

БАЊАЛУКА - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је у Бањалуци да ће ова политичка партија сутра гласати за избор Савјета министара, јер је кључно да Република Српска на прави начин буде заступљена на заједничком нивоу БиХ.

"СНСД у Источном Сарајеву и партија у цјелини, именовања ће ставити под лупу и адекватно одговорити на сва друга питања. Договор који смо постигли о формирању Савјета министара је веома важан зато што се обезбјеђује да Република Српска буде заступљена у структурама на нивоу БиХ", рекао је новинарима Додик након састанка са предсједником Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубишом Ћосићем и члановима овог одбора.

Он је истакао да су одређени компромиси били мотивисани да буде обезбијеђена што боља позиција Републике Српске.

"И даље трагамо за двотрећинском већом у Народној скупштини Републике Српске коју чини 56 посланика и зато су нам важне све политичке партије. Зато су и неки који нису имали посланике на нивоу БиХ били укључени у одређену структуру", навео је Додик.

Он каже да ће СНСД разговарати са Социјалистичком партијом Српске и осталим партијама.

"Веома је важно да Република Српска као механизам сталне одбране има двије трећине посланика у Народној скупштини и зато су нам потребни сви који желе да буду дио јединствене националне и народне одбране Српске", рекао је Додик.

Он је оцијенио да СНСД у Источном Сарајеву има право примједбе на одређене ствари ако се има у виду добар изборни резултат који је остварио.

"Неке ствари смо појаснили данас и ово није најсретнија ситуација за СНСД, а рехабилтоваћемо нашу политику у наредном периоду. За нас је било важно да имамо гласове ДНС-а када смо именовали Владу Српске, усвојили буџет и бирали четири делегата у Дому народа парламента БиХ. Ту је ДНС био коректан", рекао је Додик.

Он је подсјетио да су чланови СНСД-а у Источном Сарјеву имали тешку политичку борбу са ДНС-ом и другим партијама и бриљанто побиједили.

"С њима ћемо разговарати како ојачати наш политички рад у Источном Сарајеву", рекао је Додик.

Ћосић је нагласио да је СНСД јединствена и снажа партија.

"Међусобно смо велики пријатељи и водимо рачуна о Републици Српској. Зато имамо снагу да изнесемо различита мишљења која буду уважена. Слиједимо пут Додика и СНСД-а и никакав медијски спин и хушкање неће нас убиједити у то да нас је неко искључивао из партије или да смо одлазили, него остајемо привржени политици СНСД-а", рекао је Ћосић.

Он је навео да политике које представља лидер ДНС-а Ненад Нешић и које је у Источном Сарајеву поразио СНСД никада неће имати подшку унутар градских и оштинских структра странке у овом граду.

"На листи за Савјет министара су наши пријатељи из СНСД-а и наш посланик Мирослав Вујичић ће се изјаснити за њих. Он има своје мишљење о ономе што је Нешић", рекао је Ћосић.

Коментаришући безбједносну ситуацију у Источном Сарајеву, Ћосић је рекао да се институције Српске баве тиме и да је сигуран да ће открити оне који су три пута палили аутомобиле.

"Нема то везе са тренутном политичком ситуацијом, а ако се дешава истим људима полиција ће открити да ли је ријеч о узрочно-посљедичној вези", навео је Ћосић.'.

Управо сам одржао састанак с пријатељима из Источног Сарајева. Посланици СНСД-а у пуном капацитету сутра ће гласати за подршку Савјету министара БиХ. pic.twitter.com/41ezNZnE17

— Милорад Додик (@MiloradDodik) January 24, 2023

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да да ова странка неће подржати именовања Златка Лагумџије и Дамира Арнаута за амбасадоре.

- СНСД неће подржати именовања Златка Лагумџије и Дамира Арнаута за амбасадоре јер је ријеч о људима који доказано раде против Републике Српске - објавио је Додик на Твитеру.

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић предложио је Златка Лагумџију за амбасадора у УН, а Дамира Арнаута за амбасадора у Њемачкој, објавили су раније федерални медији.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана