Посланици опозиције упутиће поново захтјев за посебну сједницу парламента Српске

Срна
Посланици опозиције упутиће поново захтјев за посебну сједницу парламента Српске

БАЊАЛУКА - Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске затражиће поново одржавање посебне сједнице јер тврде да је њихов захтјев неосновано одбијен и да су прекршени Закључци Народне скупштине о Уставном суду БиХ, речено је на конференцији за новинаре представника СДС-а, ПДП-а, Листе за правду и ред и Народног фронта у Бањалуци.

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је да ће опозиција истрајати у својим захтјевима, јер како тврди, закључци се крше годинама, а за све оптужује СНСД и владајућу коалицију, односно странке које чине власт у Сарајеву.

Он је рекао да ће бити припремља информација о неспровођењу одлука Народне скупштине и прослијеђена свим посланицима.

На данашњем састанку саопштено је да ће се у наредни четвртак, 7. септембра, одржати, како су га опозициони лидери назвали, парламент на отвореном, а предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић нагласио је да ће на тај начин информисати грађане шта се догодило с одлукама Народне скупштине.

"Желимо да истјерамо на чистац, ко је вјера а ко невјера", рекао је Бореновић.

Предсједник Листе за правду и ред Небојша Вукановић рекао је да се народу мора објаснити шта се дешава и да ће се због тога одржати парламент на отвореном.

"Крећемо из Бањалуке и обилазићемо и друга мјеста. Ми ћемо сваког мјесеца обилазити градове и држати континуитет. Разговараћемо с народом и одговарати на питања", истакао је Вукановић.

Састанку је присуствовала и предсједник Народног фронта Јелена Тривић, која је поновила да су прекршени Закључци Народне скупштине.

Одговарајући на питања новинара, Миличевић је рекао да се нећеће придружити данашњем протестном скупу у знак подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу".

"Не идентификујем то што се дешава на граници с одбраном Републике Српске, али осуђујем забрану било каквог скупа на којем ће неко изнијети став о нечему", истакао је Миличевић.

Када је ријеч о пресуди Европског суда за људска права у Стразбуру, Миличевић је рекао да ће Република Српска увијек бирати свог члана Предсједништва, али сматра да је заказивање посебне сједнице Народне скупштине по овом питању скретање пажње јавности са других питања.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана