Посланици изабрали нову Владу Српске

ГС
Посланици изабрали нову Владу Српске
Foto: Дражан Оскар Поздеровић | Посланици изабрали нову Владу Српске

БАЊАЛУКА - Посланици Народне скупштине изабрали су на посебној сједници за предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и нове чланове Владе Републике Српске.

За избор Владе Српске гласао је 51 посланик, док је 23 гласало против.

Након избора, премијер Радован Вишковић и министри положили су заклетву.

Гласању у Парламенту Српске је присуствовао предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић закључио је трећу посебну сједницу парламента након што су новоизабрани премијер Радован Вишковић и министри у Влади Српске потписали заклетву.

На трећој посебној сједници парламента Српске, посланици су за министра финансија Српске изабрали Зору Видовић, за министра унутрашњих послова Синишу Карана, а за министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељка Будимира.

 

На позицију министра саобраћаја и веза Српске изабран је Недељко Чубриловић, министра енергетике и рударства Петар Ђокић, те министра здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

За министра за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске изабран је Златан Клокић, за министра просвјете и културе Жељку Стојичић, а за министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Бојан Випотник.

Посланици су позицију министра привреде и предузетништва Српске повјерили Војину Митровић, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Сави Минићу, док је министар трговине и туризма Српске Севлид Хуртић.

 

За министра правде Републике Српске изабран је Милош Букејловић, за министра рада и борачко-инвалидске заштите Драгослав Кабић, за министра управе и локалне самоуправе Сенка Јујић, а на мјесто министра за породицу, омладину и спорт Српске Дадо Доган.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана