Посао од почетка године добило 45 службеника

М. Ми.
Посао од почетка године добило 45 службеника

Сарајево - Агенција за државну службу БиХ расписала је од почетка ове године 45 огласа за попуњавање упражњених радних мјеста државних службеника у институцијама БиХ, што је на готово истом нивоу као и у првих седам мјесеци прошле године.

У Агенцији су нагласили да је од укупног броја расписаних огласа у овој години 29 јавних те 16 интерних.

- У поређењу са истим периодом прошле године, дошло је до благог смањења броја расписаних огласа јер је за првих седам мјесеци 2015. године расписано 26 јавних и 24 интерна огласа - навели су у Агенцији.

Када је ријеч о броју пристиглих пријава на расписане огласе за запошљавање, у Агенцији за државну службу истичу да немају податке о броју пријава које пристижу на интерне и јавне огласе јер се оне достављају директно институцијама које спроводе конкурсну процедуру.

- Државних службеника у институцијама БиХ према посљедњим подацима има 3.862. У складу са Законом о државној служби у институцијама БиХ, сви имају универзитетску диплому и друге образовне или академске квалификације најмање седмог степена стручне спреме, односно високо образовање првог, другог или трећег циклуса болоњског система студирања - навели су Агенцији.

Када је ријеч о просјеку година државних службеника, наглашавају да их је највише у старосној групи од 31 до 40 година, односно 38,6 одсто од укупног броја.

- Најмање их је у старосној групи од 21 до 30 година, односно  7,5 одсто, те старијих од 60 година 5,3 одсто - нагласили су у Агенцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана