Портпарол израелске полиције: Постоји могућност присуства више терориста у Кармиелу

ГС
Портпарол израелске полиције: Постоји могућност присуства више терориста у Кармиелу

Портпарол израелске полиције Ели Леви рекао је да снаге безбедности нису одмах искључиле могућност да постоје додатне претње у том подручју.

- Наравно, упознати смо са оваквим врстама напада и морамо искључити могућност да има додатних терориста у близини, рекао је он.

Градоначелник Кармиела, Моше Конински, рекао је за Кан емитера: „Нажалост, први пут доживљавамо овакав догађај... То је стари тржни центар који користи већина људи из овог подручја. Чујем много нагађања о идентитету [нападача], али ћемо дозволити полицији да заврши истрагу.“

- Заиста се надам да то није становник овог подручја, додао је - Као што постоје корови свуда, тако их има и међу Јеврејима и међу Арапима.

Кармиел је последњих година забележио растући прилив арапских професионалаца средње класе, један од неколико градова широм земље који бележе трендове де факто укидања сегрегације.

Северни град је једна од неколико заједница које су стратешки основане од средине 1960-их као део владиног покушаја да прошири јеврејско присуство у Галилеји, где су Арапи чинили већину становништва, преноси Израел Тајмс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана