Породице погинулих бораца: Писмо бошњачких удружења напад на институције Српске

Срна
Породице погинулих бораца: Писмо бошњачких удружења напад на институције Српске

ГРАДИШКА - Отворено писмо премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу које су упутили представници удружења "Мајке енклаве Сребреница и Жепа" и "Жена Подриња" представља напад на институтуције Српске, саопштено је из градишке Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила. Из те организације истичу да је писмо у функцији прикривања нерада Института за нестала лица БиХ када је ријеч о тражењу несталих Срба.

"Бошњачка удружења траже од премијера Вишковића одговоре на питања о масовним гробницама и не желимо да одговарамо њима јер и ми Срби такође питамо шта је са нашим несталим, чија је масакрирана тијела немогуће идентификовати јер је над њима учињен монструозан злочин.

За злочине над Србима нико није ни одговарао нити је кажњен", наводи се у саопштењу. Из ове организације су поручили да процес тражења несталих траба вратити на ентитетски ниво јер је у потпуном застоју, управо од када је формиран Институт за тражење неталих лица БиХ.

У отвореном писму Вишковићу представници Удружења Покрет "Мајке енклаве Сребреница и Жепа" и Удружења "Жена Подриња" навели су да "мајке Сребренице, Братунца и других општина Подриња и након 28 година још трагају за својом дјецом, која су побијена у јулу 1995. године". "Обраћамо Вам се са молбом да нам доставите информације о гробницама за које још не знамо", наведено је у отвореном писму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана