Пореска управа Српске огласила се о хапшењу инспектора

Н. Т.
Пореска управа Српске огласила се о хапшењу инспектора

БАЊАЛУКА - Пореска управа Републике Српске саопштила је данас да подржава све активности полиције и тужилаштва, које имају за циљ сузбијање корупције и криминала, поводом хапшења три пореска инспектора Подручног центра Бањалука због сумње да су починили кривична дјела.

Из Пореске управе РС саопштили су да подржавају активности полиције и тужилаштва које имају циљ сузбијање корупције и криминала.

- Активно сарађујемо са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, по налогу Тужилаштва Републике Српске, те достављамо потребне информације у вези са радом поменута три службеника, за које се основано сумња да су извршили кривична дјела. По добијању комплетних и званичних информација о овом предмету од истражних органа, у складу са законом, одлучићемо и о покретању дисциплинског поступка против та три службеника - стоји у саопштењу.

Нагласили су да је Пореска управа одлучна да истраје у бескомпромисној борби против криминала и корупције и да из својих редова одстране све оне који су склони чињењу кривичних дјела

- Позивамо грађане да пријаве сваки облик коруптивног понашања службеника Пореске управе РС, на шта ћемо веома ефикасно и брзо реаговати, у сарадњи са истражним органима - наведено је у саопштењу.

Из МУП-а РС саопштено је да су службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске ухапсили три лица запослена у Пореској управи Републике Српске због примања мита.

- У акцији "Афродита" ухапшени су И.Г., Д.Т. и С.Д.М, а терете их за кривична дјела примање мита и трговина утицајем. Лица лишена слободе запослена су Пореској управи - саопштено је из полиције.

Полиција је и у октобру ухапсила три инспектора Пореске управе РС због сумње да су примали  мито. Тада су лисице на руке стављене Милошу Јањићу, Урошу Зецу и Дејану Лазићу. Они су пали на основу сазнања да  узимају новац од пореских дужника како би им умањили обавезе или олакшали начине плаћања дугова, па је и организована акција њиховог праћења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана