Пореска управа се огласила о хапшењу својих инспектора

ГС
Пореска управа се огласила о хапшењу својих инспектора

БАЊАЛУКА - Пореска управа Републике Српске саопштила је, након јучерашњег хапшења двојице њених инспектора, да подржава све активности полиције и тужилаштва, које имају циљ сузбијање корупције и криминала.

-Истичемо да смо одлучни у борби против сваког вида злоупотребе положаја и незаконитог понашања наших запослених. Пореска управа Републике Српске је и до сада предузимала све мјере и радње из своје надлежности како би заштитила интегритет институције, те активно сарађујемо са полицијом и тужилаштвом на откривању злоупотреба у понашању наших службеника – навели су у саопштењу.

Поручили су да ће наставити с истрајном борбом против криминала и корупције, без обзира о коме се ради.

-Веома одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела, тако да ове активности доприносе ефикасности и повећању повјерења јавности у рад наше институције - наводе у саопштењу.

Позвали су грађане да пријаве све неправилности које уоче у раду како пореских обвезника тако и пореских службеника, јер сматрају да само на такав начин, заједничком сарадњом, можемо стати у крај корупцији, те одвојити часне од нечасних пореских службеника.

У акцији бањалучке полиције ухапшени су порески инспектори Александар Милетић (41) и Ђуро Ракић (65) због сумње да су тражили и примили мито од власника приватне фирме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана