Поплаве у Грчкој: Мушкарац и жена из БиХ у хотелу чекају смиривање ситуације

Анита Јанковић Речевић
Поплаве у Грчкој: Мушкарац и жена из БиХ у хотелу чекају смиривање ситуације

КАЛА НЕРА - Двоје држављана БиХ, који тренутно бораве у грчком љетовалишту Кала Нера које је захватило јако олујно невријеме и поплаве, безбједни су и чекају смиривање ситуације.

Истакао је то за "Глас Српске" амбасадор БиХ у Грчкој Драган Вуковић наводећи да је ријеч о мушкарцу и жени. Он је јутрос ступио у контакт са једним од држављана БиХ који се налази у мјесту Кала Нера, те сазнао да су безбједни.

- Саопштио ми је да су обоје на сигурном, у хотелу, немају проблема, аутомобил им је читав, није га однијела вода. Чекају да се смири ситуација и оспособе путеви за повратак, што се очекује касно послије подне или сутра. У том мјесту су већином туристи из Србије - рекао је Вуковић.

Он је додао да ће остати у контакту са нашим грађанима, пратити стање и реаговати ако буде потребе.

- Све грчке службе су на терену. Убрзано раде да оспособе путне комуникације јер је у подручјима које је захватила јака кише и поплаве велики број туриста- нагласио је Вуковић.

Истакао је да су лоше временске неприлике захватиле централни дио Грчке, те да проблема има на острвима код Волоса.

- Има великих поплава, море је немирно али прогнозе показују да би се током дана и навече ситуација требала почети смиривати. Јутрос је јака киша падала и у Атини, те на Пелепонезу, што није уобичајно у Грчкој за ово доба године - рекао је Вуковић за "Глас".

Држављаних БиХ Доминик Рашкај на свом профилу на друштвеним мрежама написао је да је мјесто Кала Нера потпуно одсјечено јер је мост према Волосу срушен. Нагласио је да је јака бујице носиле све пред собом, а у море су чак завршили и аутомобили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана