Поплашен: Наћи рјешења за опстанак српског народа без сукоба

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Некадашњи предсједник Републике Српске Никола Поплашен изјавио је поводом Дана Републике да у наредне двије године Српску и Србију чекају тешка искушења и одлуке, те поручио да је потребно тражити рјешења која ће обезбиједити опстанак српског народа без нових сукоба.

Поплашен је у изјави Срни рекао да се "свјетском злу" НАТО-у супротставља већи дио свијета, у овом тренутку са Руском Федерацијом на челу.

"Треба трагати за рјешењима која ће обезбиједити наш опстанак без нових сукоба и крвопролића, што ће тешко ићи без наше добре воље, руског оружја и Божије помоћи", рекао је Поплашен.

Он је додао да је потребно трагати за алтернативним рјешењима у друштвеној динамици, прије свега на плану економије, политике, културе и образовања.

"Могуће је да нас прогута и раствори зло Запада. Прије свега комбинацијом крвожељног профита и ничим контролисане егоистичке похлепе. Уз Божију помоћ треба очекивати да ћемо опстати уз хуманистичке снаге добра у овом свијету. Ваља се ослонити и на нашу, ничим доведену у питање, вољу и јединство да тако учинимо", навео је Поплашен, уз поздрав "Мир Божији, Христос се роди – нека живи Република Српска!".

Поплашен је поздравио одлуку да Република Српска, поводом Дана Републике, додијели одликовање предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана