Поново велика подршка Додику и Лукићу испред Суда БиХ (VIDEO)

РТРС
Поново велика подршка Додику и Лукићу испред Суда БиХ (VIDEO)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора "Службеног гласника" Милош Лукић стигли су у Суд БиХ, гдје су данас заказана рочишта у процесима који се воде против њих због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Оба рочишта заказана су у 13 часова и у истој судници, иако је Лукићев предмет у јануару одвојен од Додиковог.

За данас је предвиђено саслушање три инспектора Агенције за истраге и заштиту БиХ који су изузимали документацију из "Службеног гласника".

Додика и Лукића громогласним аплаузом дочекали су бројни грађани, политичари и представници удружења из Републике Српске, као и Срба из Федерације БиХ који су се окупили испред Суда БиХ како би им пружили подршку.

На рочиште су дошли и чланови Додиковог адвокатског тима Горан Бубић и Анто Нобило, Лукићев адвокат Миљкан Пуцар, те предсједник Центра за обнову међународног права Горан Петронијевић.

Испред зграде Суда БиХ присутни су, између осталих, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске Саво Минић и Денис Шулић, замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац, замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

A group of men in suitsDescription automatically generated

A group of men in suitsDescription automatically generated

A group of men standing next to a carDescription automatically generated

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана