Помоћник директора школе пред дисциплинским поступком због пријетњи новинарима

ГС
Помоћник директора школе пред дисциплинским поступком због пријетњи новинарима

БАЊАЛУКА - Помоћник директора у бањалучкој Основној школи “Бранко Радичевић” Дамир Вукелић добио је захтјев од руководства школе да се у року од 30 дана изјасни о пријетњи новинарима, након чега се покреће поступак против њега, потврђено је за Српскаинфо.

Директор ОШ “Бранко Радичевић” Синиша Рендић рекао је да се након писмене изјаве покреће дисциплински поступак.

– Одређивање казне одређује комисија. Казне су прво усмена опомена, писмена опомена, па иде новчана казна и тако даље – рекао је Рендић.

На питање да ли ће Вукелић бити смијењен са мјеста помоћника директора, Рендић је рекао да они не могу унапријед одлучивати о томе.

Вукелић је почетком марта новинарима поручио да се чувају када ходају по ноћи и до данас  није кажњен. Тужилаштво сматра да не постоји кривично дјело.

Вукелић, иначе наставник енглеског језика запријетио је на „Фејсбуку“ новинарима да пазе како ходају по ноћи, и да их треба бити страх.

Испод једне од објава на овој друштвеној мрежи у којој је дата подршка након напада новинару „Српска Инфо“ и „Еуро Блица“ Николи Морачи и уреднику магазина „Бука“ Александру Трифуновићу, Вукелић је навео да постоје индиције да су новинари сами себи уништили ауто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана