Положено цвијеће на Јелићев гроб

Срна
Положено цвијеће на Јелићев гроб

МОДРИЧА - У Модричи се данас обиљежава 16 година од смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића, а парастосу присуствују и представници институција Српске, који су положили цвијеће на Јелићев гроб.

Парастосу присуствују министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Данијел Егић, изасланик предсједника Републике Српске Синиша Михајловић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић.

Цвијеће су, осим породице - супруга Милица и син Петар, положили и Томић и Михајловић, делегација Фонда "Др Милан Јелић", представници Савеза општина и градова Српске, начелник општине Модрича Јовица Радуловић, представници борачких организација, спортских клубова, Рафинерије уља "Модрича".

Помен служе свештеници из Модриче.

Милан Јелић /1956-2007/ преминуо је у Модричи 30. септембра 2007. године од посљедица срчаног удара.

Смрт га је затекла на функцијама предсједника Републике Српске, потпредсједника СНСД-а, предсједника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ.

Јелић је био универзитетски професор, доктор економских наука и спортски радник из Републике Српске.

Обављао је најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске.

Милан Јелић био је шести предсједник Републике Српске.

За свој рад добио је много престижних признања, међу којима су менаџер деценије у БиХ 2003. године, Орден за стваралаштво - на Бриселској изложби иновација 2005. и Орден Светог Саве. 

Додик: Милан Јелић оставио неизбрисив траг у историји Српске, поносни на његов лик и дјело

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Милан Јелић оставио неизбрисив траг и немјерљив допринос стабилизацији и развоју Српске, јачању и очувању њених институција, и с тога и данас, 16 година од његове смрти, чувамо сјећање на овог великог човјека, политичара, привредника и спортисту.
Додик је рекао да је Милан Јелић, некадашњи предсједник Републике Српске, био личност у којој су уједињене све врлине које красе једног човјека - људскост, храброст, поштење, чврст карактер, хуманост и оданост домовини и свом народу.

"Свима нама Милан је био и остао трајна успомена и сјећање. Поносни смо на његов лик и дјела, која остају да вјечно свједоче колико је био посвећен свима - прије свега, својој породици, пријатељима, својим Модричанима и свим грађанима Републике Српске", истакао је Додик поводом годишњице смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Иако је прошло 16 година од његове смрти, рекао је Додик, сјећање на Милана не блиједи, а туга не престаје о чему свједочи и редовно окупљање бројних пријатеља, сарадника и поштоваоца његовог рада и животног дјела на мјесту вјечног почивања.

"Учинио је много за Републику Српску и зато Српска и њени грађани никада неће заборавити свог предсједника Милана Јелића. Његов вјечни оптимизам и неисцрпна енергија до задњег тренутка били су и биће наша покретачка снага и подстрек да стварамо љепшу, бољу и просперитетнију Републику Српску, баш онако како је Милан замишљао", навео је Додик.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана