Положени вијенци на Тргу палих бораца НОР-а

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- На Тргу палих бораца Народно ослободилачког рата /НОР/ у Бањалуци положени су вијенци поводом обиљежавања 9. јануара, Дана Републике Српске.

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Поводом Дана Републике вијенце су положили делегација Вијећа народа Републике Српске, посланици из Републике Српске у Парламентарној скупштини БиХ, представници Савеза општина и градова, Министарства одбране у Савјету министара, Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ и невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

Према програму обиљежавања, у 12.00 часова биће положени вијенци код Спомен-костурнице на Градском гробљу и на гробници 12 бањалучких беба.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана