Положени вијенци и цвијеће код спомен-обиљежја на Дугим Њивама

Срна
Foto: РТРС

МОДРИЧА - Код спомен-обиљежја на Дугим Њивама данас су бројне делегације положиле вијенце и цвијеће за 413 погинулих бораца Војске и Полиције Републике Српске и Републике Српске Краине у пробоју коридора.

У име институција Републике Српске вијенац су положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, а у име Србије државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић.

Цвијеће су положили српски представници у заједничким институцијама БиХ Сања Вулић и Обрен Петровић, представници Борачке организације Републике Српске и организација проистеклих из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, те делегација Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, представници града Добоја и других општина.

Цвијеће су на спомен-обиљежје положили и учесници марша "12 километара за 12 звјездица" који су јутрос кренули из Осјечана код Добоја на Дуге Њиве, те представници Уједињеног равногорског покрета.

Претходно је у манастиру Светог великомученика Лазара на Дугој Њиви служена света литургија, а потом и парастос.

Војна операција "Коридор 92" трајала је од 14. до 28. јуна на подручју Посавине и омогућила је спајање западних дијелова Српске и Републике Српске Крајине са остатком Српске и Србијом.

Директан повод за акцију "Коридор живота" била је смрт 12 беба у бањалучком породилишту због недостатка кисеоника.

У борбама за пробој коридора погинуло је 855 борца Војске Републике Српске и 14 припадника Министарства унутрашњих послова Српске, те 19 припадника МУП-а и Војске Републике Српске Крајине. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана