Предсједница Српске реаговала на апел мајке: Беба транспортована у другу болницу

Срна
Предсједница Српске реаговала на апел мајке: Беба транспортована у другу болницу

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић је у случају дјевојчице Милице Илић из Требиња, чија је мајка од ње тражила помоћ за транспорт у другу болницу, још једном показала да је увијек спремна да помогне.

Алиса Илић обратила се путем друштвених мрежа и у очају замолила Цвијановићеву да јој помогне, а администрација предсједника Српске ступила је у контакт са мајком и помогла да дијете из Фоче дође у Сарајево.

Цвијановићева и њен тим спремни су да помогну и око хеликоптерског превоза, али је ријеч о медицинском лету, који треба да има одобрење љекара и цијели љекарски тим, преноси АТВ.

Истакнуто је да ће Цвијановићева бити на располагању и помоћи на било који начин, па и обезбиједити хеликоптерски превоз уколико медицински тим каже и припреми све да се дијете превезе гдје треба.

Да би медицински лет био одобрен потребно је испоштовати процедуре и одобрење љекара.

Ако љекари одобре да дијете треба хеликоптером превести до дестинације на којој по њиховој препоруци може бити пруужена медицинска помоћ, предсједник Српске и Хеликоптерски сервис Републике Српске ће то учинити, као што су и до сада помогли свим грађанима којима је помоћ на овакав начин била потребна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана