Полиција забранила скупове у Мркоњић Граду

Н. Т.
Полиција забранила скупове у Мркоњић Граду

МРКОЊИЋ ГРАД - Полицијска управа Мркоњић Град донијела је рјешење о забрани јавног скупа у организацији САБНОР-а БиХ, заказан за 25. новембар у Мркоњић Граду, а забрањен је и скуп у организацији Општинске борачке организације Мркоњић Град заказан за исти дан.

Како је саопштено из Полицијске управе Мркоњић Град, скуп у организацији САБНОР-а забрањен у складу са чланом 9. и 13. став 1. тачка а., г. и д, члана 14. став 3. Закона о јавном окупљању и члана 190. Закона о општем управном поступку.

-  Рјешење о забрани јавног скупа у организацији Општинске борачке организације Мркоњић Град, за 25. новембар у Мркоњић Граду донесено је у складу са чланом 13. став 1. тачка д., члана 14. став 3. Закона о јавном окупљању и члана 190. Закона о општем управном поступку. Полицијска управа Мркоњић Град је наведена рјешења донијела након анализе свих безбједносних аспеката и околности ових јавних скупова - стоји у саопштењу.

Појашњава се да  имајући у виду да је исти дан на истом мјесту најављен скуп САБНОР-а БиХ и Општинске борачке организације Мркоњић Град, полиција цијени да због окупљања већег броја учесника и посјетилаца најављених скупова, организованих од стране организација које имају различита програмска опредјељења, постоји стварна опасност да би њиховим одржавањем била угрожена безбједност људи и имовине и да би дошло до озбиљне опасности од насиља или нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Полицијска управа Мркоњић Град апелује на грађане да поштују позитивне законске прописе и да својим понашањем не доведу до угрожавања других.

Подсјећамо, Полицијска управа Бањалука донијела је данас рјешење о забрани јавног скупа у организацији Градске организације Социјалдемократске партије БиХ, заказан за 25. новембар у 10 часова у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана