Полиција претреса кућу амбасадора БиХ у Катару, више особа приведено

ГС
Полиција претреса кућу амбасадора БиХ у Катару, више особа приведено

САРАЈЕВО - Припадници Сектора криминалистичке полиције и Сектора за полицијску подршку Управе полиције Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево од јутрос врше претресе на више локација, а међу њима је и породична кућа бившег градоначелника Сарајева и актуелног амбасадора БиХ у Катару Абдулаха Скаке.

У акцији кодног назива "Визионар", коју спроводе под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево већ је приведено више особа у службене полицијске просторије.

-У току су претреси на више локација на подручју Кантона Сарајево, а више особа је приведено у службене просторије Управе полиције МУП-а КС - навели су из полиције.

Акција се проводи због сумње у злоупотребу положаја, несавјестан рад у служби, кривотворење службене исправе, давање дара и других облика користи.

Претреси се врше на више локација у сарајевским општинама Стари Град, Центар и Вогошћа.

За сада није познато да ли је и Абдулах Скака званично ухапшен, али, према наводима Кликса, јутрос присуствује претресу своје куће.

Њему је путем Министарства иностраних послова БиХ (МИП) недавно упућен позив да се одазове тужиоцима у Сарајеву.

Прије неколико дана упутио је захтјев МИП-у за напуштање земље у којој се налази на дипломатској мисији (Катар) те најавио да ће у наредном периоду користити годишњи одмор.

Скака је позван у својству осумњиченог и постоји могућност да му буде предложен притвор или мјере забране што би могло значити и крај његове амбасадорске каријере као што се недавно догодило, сада бившем, амбасадору БиХ у Малезији Сенаиду Мемићу (СДА).

На основу запримљених пријава у протеклих неколико година у Кантоналном тужилаштву у Сарајеву је формирано неколико предмета против Скаке.

Скака је на амбасадорску дужност ступио 1. октобра 2021. године, а замијенио је дотадашњег амбасадора Хариса Луковца који је ову позицију напустио  двије године прије краја мандата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана