Полиција открива детаље акције у Невесињу: Нападач узвикивао 'Алаху егбер'(ВИДЕО)

ГС
Полиција открива детаље акције у Невесињу: Нападач узвикивао 'Алаху егбер'(ВИДЕО)

ТРЕБИЊЕ- Начелник Полицијске управе у Требињу Синиша Лакета изјавио је данас да је лице, које је синоћ лишено живота у Невесињу, уз повике "Алаху екбер" отворило ватру на полицајце који су опколили кућу у којој се налазило.

"Лице је у моменту када је дошло до размјене ватре полицијских службеника отворило врата објекта и, уз повике `Алаху екбер`, почело пуцати према полицијским службеницима, након чега је од полицијских службеника Полицијске управе Требиње лишено живота", рекао је Лакета на конференцији за новинаре.

Он је истакао да се ово лице претходно оглушило на позиве полиције да се преда и у више наврата је запуцало из ватреног оружја.

До отприлике 23.00 часа, додао је он, лице је користило двије врсте аутоматског и полуатоматског ортужа и у једном тренутку је активирало бомбу према полицији.

"Сигурно није ријеч о легалном оружју, јер оваква врста оружја грађанима није дозвољена. Да ли је оружје донесено или се налазило у кући и какав је план био овог лица, то треба да се утврди увиђајем", истакао је Лакета.

Он је нагласио да у овом тренутку полиција не може потврдити да је ријеч о мигранту и да до окончања увиђаја није могуће говорити о идентитету убијеног лица.

"Оно што је познато од почетка полицијске акције јесте да је лице користило два језика – француски и енглески", додао је Лакета.

Подсјетио је да је полиција јуче у 16.40 часова запримила пријаву да је непознато лице активирало ручну бомбу према мјештанима невесињског села Зови До, те је одмах изашла на лице мјеста гдје су евакуисали мјештане и опколили кућу у којој се налазило ово лице.

"Полиција јуче није хапсила мигранте на подручју овог села и околине, како су пренијели одређени медији. Безбједност на подручју Невесиња је задовољавајућа", рекао је Лакета и позвао медије на објективно извјештавање имајући у виду да су од јуче пласиране одређене информације које нису тачне.

Он је навео да увиђајем руководи окружни јавни тужилац из Требиња који се налази на лицу мјеста. Видео са мјеста догађаја погледајте на овим ЛИНКУ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана