Полиција објављује снимак убиства Афроамериканца

Танјуг
Полиција објављује снимак убиства Афроамериканца

ОХАЈО- Очекује се да ће данас бити објављен видео снимак убиства Афроамериканца Џејленда Вокера (25) у Охају, који је наводно убијен док је бјежао од полиције.

То је саопштио адвокат породице убијеног, који је јуче видио поменути видео снимак убиства Вокера.

Званичници су рекли да је инцидент почео када су полицајци покушали да зауставе Вокера због саобраћајног прекршаја док је возио у понедјељак рано ујутро.

Вокер је побјегао, а полиција Акрона је рекла да су полицајци пријавили да је из осумњиченог возила пуцано из пиштоља.

Послије неколико минута Вокер је изашао из возила и побјегао, док су га полицајци јурили и пуцали на њега, рекавши да представља смртоносну пријетњу, наводи се у саопштењу полиције које је објављено у уторак.

Вокер је убијен на једном паркингу.

У коментарима које је јуче објавио "Акрон Биком Џурнал", адвокат Боби Дичело описао је видео као бруталан и рекао да су Вокерови рођаци забринути да би протести овог викенда могли да прерасту у насилне, пренео је Ројтерс.

Ово је посљедње у низу убистава Афроамериканаца од полиције у САД за која критичари наводе да су неоправдана, укључујући и убиство Џорџа Флојда 2020. у Минеаполису које је изазвало глобалне протесте против полицијске бруталности, навела је британска агенција.

-Сви се припремамо за одговор заједнице и једина порука коју имамо је да породици не треба више насиља - рекао је Дичело.

Полиција Акрона је саопштила да је Вокер пуцао из пиштоља на полицајце који су га јурили.

Они планирају да објаве своје снимке са камера прикачених на њихова тијела након конференције за новинаре, неколико сати пре него што је заказан протестни марш.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана