Полиција објавила детаље велике акције у мигрантском кампу у Блажују

Срна
Акција у мигрантском кампу у Блажују
Foto: Кликс | Акција у мигрантском кампу у Блажују

САРАЈЕВО - Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Кантона Сарајево током ноћи су спровели акцију "Блажуј три", извршили претрес привременог прихватног центра "Блажуј" у општини Илиџа и ухапсили лице из Алжира због сумње да је починило кривично дјело посједовање и омогућавање уживања дрога.

Претресом је обухваћено укупно 496 лица, а код ухапшеног Алжирца чији су иницијали А.Ј. (26) пронађена је једна ПВЦ кеса са садржајем који својим изгледом асоцира на марихуану.

Осумњичени је предат у просторије МУП-а Кантона Сарајево за задржавање ухапшених особа.

Приликом претреса објекта пронађена је торбица у којој се налазило 38 пакетића са садржајем материје која изгледом асоцира на марихуану.

Пронађени су и одузети предмети, попут дрвених палица и слично, који могу угрозити безбједност корисника и запослених у Центру, те бити искориштени за наношење тјелесних повреда.

Акција је реализована под надзором тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и уз наредбу Општинског суда у Сарајеву с циљем проналажења нелегалног наоружања, наркотика и других предмета који могу послужити за угрожавање безбједности корисника, као и запослених у Центру или потичу из извршења кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана