Полиција истражује уништавање гласачких листића

Небојша Томашевић
Foto: Принтскрин

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници у сарадњи са тужиоцем утврђују све околности везано за уништавање гласачких листића, а што се види на видео снимцима који су објављени на  интернет порталу БН телевизије, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

- Управа криминалистичке полиције МУПА - а РС обавијестила је Окружно јавног тужилаштво Добој о снимцима који су објављени на интернет порталу БН ТВ-а, а на којима се види паљење и уништавање гласачких листића. У складу са Законом о кривичном поступку Републике Српске, а у циљу утврђивања свих околности у вези са наведеним догађајима, надлежни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој је наложила полицијским службеницима предузимање мјера и радњи. У складу са тим од БН ТВ-а писмено је  затражено да достави све информације које посједују о снимцима које су објавили, као и да достави саме снимке ради даљег криминалистичког вјештачења-саопштено је из МУП-а РС.

Додаје се да је Управа криминалистичке полиције затражила је и од Централне изборне комисије БиХ да се достави тумачење серијских бројева гласачких листића који се виде на наведеним снимцима.

Бијељинска телевизија БН ТВ на свом интернет порталу јутрос је објавила вијест о паљењу гласачких листића како тврде на једном бирачком мјесту у Добоју. Објављен је видео снимак на коме се види цијепање и паљење гласачких листића.  БН ТВ тврди да се ради о листићима на којима је био "иксић" поред имена Јелена Тривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана