Полиција истражује случај: Биће провјерене објаве особа које су пријетиле Додику

ГС
Полиција истражује случај: Биће провјерене објаве особа које су пријетиле Додику

САРАЈЕВО- Министарство унутрашњих послова (МУП) Унско-санског кантона провјериће текстуалне објаве особа које су упућивале пријетње предсједнику Републике Српске Милораду Додику током недавног обиљежавања 82 године од усташког злочина над 12.000 Срба у Гаравицама код Бихаћа, речено је у овом министарству.

У МУП-а Унско-санског кантона су навели да су у међувремену извршили провјере у евиденцијама организационих јединица Управе полиције, те утврдили да није забиљежена ниједна пријава у вези са пријетњама Додику.

Помен у Гаравицама у суботу, 2. септембра, снимао је и уживо преносио на друштвеним прежама Фикрет Боснић, а у коментарима је више особа предсједнику Српске упутило отворене пријетње убиством.

Почетком Другог свјетског рата 1941. године усташе су у мјесту Гаравице, једном од највећих стратишта српског народа у Независној Држави Хрватској, побиле 12.000 српских цивила. Међу жртвама је био и велики број дјеце.

Према енглеским обавјештајним подацима, на ширем подручју Бихаћа убијено је између 14.000 и 14.500 људи, а власти бивше Југославије су прикривале масовне покоље и убиства Срба због прокламовања идеје братства и јединства којом су потпуно изједначиле крвника и жртву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана