Полицајка из Градачца се враћа у БиХ, адвокат тражи потпуну заштиту

ГС
Полицајка из Градачца се враћа у БиХ, адвокат тражи потпуну заштиту

Полицајка Џенана Селимовић за коју у јавности тврде да је вишеструком убици Нермину Сулејмановићу одала информације о Низами Хећимовић, враћа се из Италије у Градачац.

Џенана и њен адвокат тврде, не само да она није одала Низамину локацију, него да није имала никакве везе, посебно не љубавне, с Нермином Сулејмановићем.

– Оно што вам могу рећи је да Џенана, није имала никакав контакт с особом која је извршила ова тешка кривична дјела нити је имала било каква сазнања о томе гдје се налазила особа страдала у овом догађају. Истражни органи Тузланског кантона у сарадњи с тужилаштвом спроводе истрагу против Џенане, али знамо да нема никаквих индиција да је она имала било какву везу с убицом. Полицијска је службеница у Градачцу, мјесто је мало и свако сваког зна, па се тако зна и да је она узорна службеница против које никад досад није поведен дисциплински поступак. Тврдимо да она није никоме дала никакве информације о жртви, нити је, уосталом, она била распоређена на радно мјесто гдје би располагала таквим подацима – рекао је адвокат Бакир Хећимовић.

Најавио је и да ће за њу тражити 24-часовну заштиту јер јој је живот угрожен.

– Неосновано је линчују и медији. Све је то неосновано до тренутка док не буде барем индикативних доказа да је уопште имала контакт са Сулејмановићем. Пишу и да је побјегла у Италију, међутим она је на годишњем одмору и 16. августа ће се редовно јавити у своју Полицијску станицу Градачац и редовно наставити са својим задацима. Ако се успостави да Џенана није имала никакве везе с убицом, покренућемо низ тужби у њеном интересу – рекао је адвокат.

Додао је како се Џенани пријети животом, те ће затражити да добије заштиту 24 часа и то од припадника Државне агенције за истрагу и заштиту све док се не утврди је ли она за било што одговорна што јој се ставља на терет, преноси Н1.

– Њен јe живот у овом тренутку угрожен – рекао је адвокат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана