Полицајац осумњичен да је 20 година бесправно сјекао и продаваo шуму

Небојша Томашевић
Полицајац осумњичен да је 20 година бесправно сјекао и продаваo шуму

ПРИЈЕДОР – Полицајац из Приједора Ј.К. осумњичен је да је бесправно продао одређену количину огревног дрвета, дрвне сјечке и пиланских трупаца укупне вриједности од 548.881 КМ, а терете га да је за сјечу шуме на црно ангажовао раднике, потврђено је „Гласу Српске“.

Незванично сазнајемо да се полицајац овим нелегалним послом бавио више од 20 година.

 Извор близак истрази је рекао да постоје одређене индиције да је он од 2000. до 2022. ангажовао најмање 27 радника да раде послове у шуми, на дневницу, али их није пријавио нити им је уплаћивао доприносе.

Против њега је Полицијска управа Приједор поднијела извјештај Окружном тужилаштву тог града којим му на терет ставља кривична дјела недозвољена трговину, повреда основних права радника и повреда права из социјалног осигурања.

 - Осумњиченом Ј.К. се ставља на терет да је од јануара 2017. до септембра 2022. године, без овлашћења за трговину и без регистроване дјелатности, бавио трговином и посредовањем у трговини дрвних сортимената (пиланских трупаца и огревног дрвета) које је продавао привредним друштвима и физичким лицима, у количини од 3.884 кубна метра и 1.461 тону дрвне сјечке, за укупан новчани износ од 548.889 КМ - навели су из приједорске полиције.

Додали су да ће, с обзиром на чињеницу да је осумњичени Ј.К. полицијски службеник ПУ Приједор, против њега бити поднесена иницијатива за утврђивање дисциплинске одговорности, односно поступак суспензије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана