Након крађе 19 пиштоља, полицајац из Сокоца добио отказ!

Небојша Томашевић
Након крађе 19 пиштоља, полицајац из Сокоца добио отказ!

БАЊАЛУКА – Полицајац Александар Тошић из Сокоца добио је отказ у Минстарству унутрашњих послова Републике Српске због теже повреде радне дужности, потврђено је "Гласу Српске".

Он је недавно оптужен да је из Полицијске станице у Сокоцу украо 19 пиштоља те их продао за 2.300 КМ.

- Дисциплинска комисија Одјељења за првостепени дисциплински поступак МУП –у РС окончала је првостепени дисциплински поступак против полицијског службеника А. Т. Њему је изречена дисциплинска мјера прекид радног односа због теже повреде радне дужности злоупотреба или прекорачење овлашћења и понашање у служби или изван службе које нарушавања углед Министарства Правилника о дисциплинском поступку - наводи се у саопштењу МУП РС.

Оптужница Тошића терети да је из депозита ПС Соколац неовлаштено узео у октобру 2021. године, а продају тог  оружја је унапријед договорио са лицем којег познаје по имену "Ф" којем је оружје и предао.

Како је наведено у оптужници полицајац је осим пиштоља из депозита однио и већу количину муниције за њих.

Стоји да је узео пиштоље разних модела и то "магнум 357", "бровинг", "збројевка", "валтер", "ВЗОР", три "берете", "глок17", три модела ЦЗ "М57", те седам пиштоља марке "ЦЗ" разних калибара и модела, међу којима је модел "ЦЗ99".

Оптужени полицајац је  у то вријеме  био распоређен на радном мјесту вођа сектора у Полицијској станици Соколац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана