Пола тоне кокаина крио у цистерни: Запљена на уласку у Србију

ГС
Пола тоне кокаина крио у цистерни: Запљена на уласку у Србију

Српска полиција ухапсила је Мирослава Ђурића из Лознице, који има регистровану фирму у Даниловграду, код којег је прегледом цистерне на граничном прелазу Гостун, на уласку у Србију, пронашла око 500 килограма кокаина, сазнају подгоричке “Вијести” у Агенцији за националну безбједност Црне Горе.

“Вијести” нису навеле када се ова запљена догодила.

Црногорска Агенција за националну безбедност (АНБ) у сарадњи са колегама из Србије провјерава фирму „Royal šped” са сједиштем у Бандићима, а у чијем су камиону-цистерни с регистарским ознакама Даниловграда, пронашли милионски товар кокаина. Тренутно се обављају оперативне провјере и цистијерна је одвезена на прецизно вагање товара, сазнају „Вијести”.

Камион је заустављен на улазу у Србију на граничном прелазу Гостун, а према првим подацима, сумња се да има најмање пола тоне наркотика. Саговорник „Вијести” наводи да је камион у Црну Гору ушао 4. марта када је испоручио плин за фирму „Петрол”.

У регистру Привредног суда фирма „Royal šped” је основана 2. јуна 2021. године, за друмски превоз терета, са укупуним капиталом од једног евра, а власник и оснивач је српски држављанин Мирослав Ђурић са пребивалиштем у Даниловграду.

Прошле године фирма је имала мали промет, судећи према финансијском исказу предатом Управи прихода и царина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана