Поџић "унаприједио" Ахметовића па разговарали о доласку њемачких војника

ГС
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ Сифет Поџић данас је у Сарајеву информисао извјестиоца њемачких социјалдемократа за западни Балкан Адиса Ахметовића о активностима Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, „посебно у вези са најновијим НАТО концептом помоћи партнерима усвојеним на недавном самиту у Мадриду“.

На састанку је разговарано и о планираном учешћу Њемачке у оквиру ЕУФОР-а, гдје се убрзо очекује долазак око 50 њемачких војника.

Поџић је на састанку нагласио значај досадашње одбрамбене сарадње са Њемачком, која већ дуги низ година путем бројних пројеката помаже Министарство одбране и Оружане снаге БиХ, саопштено је из Министарства одбране.

Ахметовић, који је у саопштењу Министарства назван  извјестиоцем Парламента Њемачке за западни Балкан, иако то није, овом приликом је исказао „подршку Њемачке европском путу БиХ и прикључењу НАТО“, те посебно истакао значај очувања стабилности и безбједности у БиХ.

Он је рекао да је од виталног значаја за Њемачку да подржи изградњу демократских институција БиХ како би се обезбиједила просперитетна будућност становника, а посебно младих генерација да живе у демократском и сигурном друштву, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана