Поџић на састанку о слању оружја Украјини

ГС
Поџић на састанку о слању оружја Украјини

САРАЈЕВО – Делегација, коју ће предводити министар одбране БиХ Сифет Поџић учествоваће на сутрашњем састанку у америчкој војној бази Рамштајн у Њемачкој, на којем ће се разговарати о слању оружја Украјини.

Поџић ће сутра, саопштило је Министарство одбране, учествовати на састанку министара одбране под називом „Контакт група за одбрану Украјине“ и  то на позив секретара одбране САД-а Лојда Остина и предсједавајућег Заједничких начелника генералштабова генерала Марка Милија.

Ово је најважнији састанак Контакт групе до сада, јер би савезници сутра требало да донесу одлуку да ли ће Украјини испоручити најмодерније тенкове западне технологије, њемачки „леопард 2“, које она тражи да би се ефикасно могла супротставити руској војсци. Делегација Министарства одбране и Оружаних снага БиХна челу са Поџићем учествовала је и у мају прошле године на виртуелној конференцији “Контакт група за одбрану Украјине” на позив Министарства одбране Сједињених Америчких Држава (САД).

Поред Поџића конференцији је присуствовао и начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генералпуковник Сенад Машовић.

Конференција се састојала од три сесије у којима су теме разговора биле процјена руске офанзиве и одбране Украјине, информације о донацијама, те фокусна подручја способности и координације, саопштено је тада из Министарства одбране БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана