Подржан Нацрт стратегије правне заштите интереса БиХ за Трговску гору

Срна
Подржан Нацрт стратегије правне заштите интереса БиХ за Трговску гору

САРАЈЕВО - Предсједништво БиХ подржало је данас Нацрт стратегије правне заштите интереса БиХ у вези са питањима одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Трговској гори у Хрватској.

 

Предсједништво је данас на редовној сједници донијело одлуку о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања уговора између БиХ и Хрватске о граничним прелазима.

Донесене су и одлуке о прихватању споразума и одређивању потписника за Споразум о зајму /Пројекат унапређења здравствених система/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој, Споразум о зајму /Пројекат отпорности и конкурентности пољопривреде/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој и Меморандум о разумијевању и сарадњи на реализацији инфраструктурних пројеката између Савјета министара и Владе Црне Горе.

Предсједништво је ратификовало Споразум између Савјета министара и Владе Аустралије о запошљавању чланова породица дипломатског и конзуларног особља, Уговора између БиХ и Чешке о социјалном осигурању, Споразума између Савјета министара и Владе Србије о пограничном саобраћају.

Ратификован је и Административни споразум за провођење Уговора о социјалном осигурању између БиХ и Чешке и Уговора о зајму /Зелени градови два - Виндоу два, "Водовод" Брчко/ између БиХ и Европске банке за обнову и развој.

Предсједништво БиХ је донијело одлуку о покретању поступка за вођење преговора
ради закључивања Споразума између ЕУ, с једне стране и БиХ, с друге стране, о учешћу БиХ у Механизму уније за цивилну заштиту, као и одлуку о измјени одлуке о именовању Комисије за избјеглице и расељена лица БиХ.

Донесена је и одлука о усвајању правно необавезујуће дефиниције антисемитизма коју је дала ИХРА - Међународна алијанса за сјећање на Холокауст.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана