Под слоганом "Симбол слободе": Овако ће изгледати прослава Дана Републике

Срна
Под слоганом "Симбол слободе": Овако ће изгледати прослава Дана Републике

БАЊАЛУКА - Дан Републике Српске, 9. јануар, биће обиљежен на спектакуларан начин, уз велики ноћни дефиле.

Свечана академија поводом Дана Републике биће одржана 8. јануара, док ће ноћни дефиле, приказивање свјетлосних ефеката, као и концерти бити одржани 9. јануара, на дан када се обиљежава рођендан Републике Српске.

Свечани дефиле ове године први пут биће одржан у ноћном термину, од 17 часова, што је нови изазов за припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске и у безбједносном и у организационом аспекту, чему су успјешно одолијевали свих ових година на понос грађана.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран позвао је грађане који буду у прилици да присуствују дефилеу, те да сви заједно, мирно и достојанствено прославимо Дан Републике Српске.

У свечаном дефилеу учествоваће више од 900 припадника МУП-а подијељених у ешалоне, а први пут у дефилеу, заједно са старијим колегама, учествоваће кадети Средње школе унутрашњих послова.

Допринос прослави Дана Републике Српске током свечаног дефилеа пружиће све институције Српске, као и цивилни сектор.

На концертној бини након свечаног дефилеа наступиће Даница Црногорчевић која ће премијерно извести пјесму "За живот Српске", а затим и "Пукни зоро" заједно са Полицијским оркестром МУП-а Републике Српске.

Најављен је и наступ Баје Малог Книнџе који је премијерно извести пјесму посвећену Републици Српској, те многих других извођача.

Посебну чар прослави даће и дрон спектакл на небу изнад Бањалуке који ће бити приређен помоћу технологије видео мапирања са око 200 "малих летјелица".

Спектакуларну прославу рођендана Српске, на којој се очекује велики број грађана, уживо ће преносити РТРС и АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана