Почео састанак лидера СНСД-а, ХДЗ-а и странака ''Тројке''

Срна
Почео састанак лидера СНСД-а, ХДЗ-а и странака ''Тројке''

МОСТАР - У Мостару је почео састанак предсједника СНСД-а Милорада Додика, ХДЗ-а Драгана Човића, те лидера странака "тројке" - СДП-а Нермина Никшића, Народа и правде Елмедина Конаковића и Наше странке Едина Форте.

У делегацији СНСД-а су и Жељка Цвијановић, Сташа Кошарац, те Сњежана Новаковић Бурсаћ. Присуствују и лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић, те испред Народне партије Српске Сенка Јујић.

Додик је раније данас рекао да очекује да на овом састанку буду постигнути договори који представљају корак напријед у законодавном процесу и на путу ка ЕУ, увјерен да постоји и људска и политичка зрелост да интереси три народа буду стављени испред туђих геополитичких интереса.

-Очекујем да нађемо начин. Изговора је било и превише. Очекујем да ће жеља да се учини добро за све народе бити јача од жеље да се учини лоше другима -  навео је Додик.

Страначке делегације у централи ХДЗ-а ће покушати да договоре законе неопходне за отварање преговора БиХ и ЕУ 21. марта, а то су закон о судовима и закон о сукобу интереса. Претходно је усвојен Закон о спречавању прања новца и финансирању тероризма, а преговори са Фронтексом су отворени.

Изјаве за медије су најављене за 16.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана