Почело суђење суспендованом благајнику БХАНСА за проневјеру више од 270.000 КМ

СРНА
Почело суђење суспендованом благајнику БХАНСА за проневјеру више од 270.000 КМ

САРАЈЕВО - У Суду БиХ данас је почело суђење суспендованом главном благајнику Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ /БХАНСА/ Дејану Пудару због проневјере више од 270.000 КМ почињену прије 10 година.

Оптужница терети Пудара да је од јануара 2014. до краја новембра 2015. године присвојио 276.222 КМ фалсификујући рачуне, благајничке налоге за исплату аконтација и налоге за службена путовања БХАНСА за друге запослене и себе, а која се нису десила.

"Доказаћемо да је оптужени као главни благајник фалсификовао документацију БХАНСА и правног лица Мркулић", рекао је тужилац Игор Дубак у уводној ријечи, преноси Бирн. Дубак је додао да из материјалних доказа произилази да је Пудар био овлаштено лице за подизање и располагање новчаним средствима.

Тужилац је навео да ће графолошким вјештачењем бити доказано да је оптужени скриптор фалсификованих потписа запослених, за које је креирао налоге за путовања и догађаје који се нису десили.

Тужилаштво ће уложити и листу присуства на послу за запослене који су у вријеме наводних путовања били на послу или на годишњем одмору. Уз запослене у БХАНСА, биће позван и вјештак финансијске струке.

Дубак је рекао да је предложен већи број свједока, али да се може позвати више њих по рочишту с обзиром да ће се кратко изјашњавати на одређене околности. Бранилац Јасмир Муратовић навео је да одбрана у овој фази поступка неће износити уводну ријеч. Саслушање првих свједока заказано је за 7. фебруар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана