Сјећање на 782 храбра полицајца: Служен парастос припадницима МУП-а

Срна
Сјећање на 782 храбра полицајца: Служен парастос припадницима МУП-а

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је, поводом Дана Полиције Републике Српске, служен парастос и положени вијенци за 782 погинула припадника Министарства унутрашњих послова (МУП) у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенце су положили предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Синиша Каран и директор Полиције Синиша Кострешевић, делегација Владе Републике Српске.

Вијенце су положили и делегација Министарства безбједности у Савјету министара, садашњи и бивши припадници МУП-а, чланови породица погинулих припадника МУП-а у Одбрамбено-отаџбинском рату, представници организација проистеклих из протеклог рата, Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, града Бањалука и други.

Централна свечаност је предвиђена у 11.00 часова у Центру за обуку МУП-а, а присуствоваће јој Додик, Стевандић и Цвијановићева. Изјаве за новинаре планиране су након централне свечаности.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган МУП-а.

Обиљежавање Дана полиције

У присуству највиших званичника Српске у Бањалуци је јутрос почело обиљежавање 4. априла – Дана Полиције Републике Српске. Испред зграде Министарства унутрашњих послова Републике Српске (МУП) постројена је почасна једница МУП-а, а рапорт предсједнику Српске Милораду Додику предао је њен командир Витомир Петричевић.

Обиљежавању, осим званичника Српске, присуствују и представници Полиције Србије, садашњи и бивши припадници МУП-а Српске, породице погинулих припадника МУП-а у Одбрамбено-отаџбинском рату, званице из јавног и друштвеног живота.

Након предаје рапорта, служен је парастос за 782 погинула припадника МУП-а у Одбрамбено-отаџбинском рату, те положени вијенци на Централно спомен-обиљежје.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана