Почело гашење рачуна фирмама из Српске са америчке “црне листе”

Капитал
Почело гашење рачуна фирмама из Српске са америчке “црне листе”

БАЊАЛУКА – Само дан након што је више компанија које се доводе у везу са сином предсједника Републике Српске, Игором Додиком, стављено на OFAC-ову “црну листу”, ИТ фирми “Сириус 2010” угашени су рачуни у Прокредит банци.

Према извјештају ЛРЦ-а, санкционисани “Сириус 2010” је експресно остао без три рачуна у овој банци, што ће се највјероватније догодити и са преосталих десет отворених у другим банкама, преноси Kапитал.

Иначе, “Сириус 2010” носилац је пројекта спровођења друге фазе дигитализације у вриједности од 25,8 милиона КМ, због чега је министар комуникација и транспорта БиХ Един Форто од њих одмах тражио да се изјасне јесу ли у стању реализовати услове из тендерске документације.

Ова компанија задужена је и за будуће одржавање фискалних каса и система, што у тренутној ситуацији долази под знак питања.

Уз “Сириус 2010”, Канцеларија за контролу стране имовине (OFAC) Министарства финансија САД под санкције је ставила и "Prointer ITSS", медијску кућу "Уна", "Infinity International Gruop" и "Infinity Media", затим "K-2 Audio Company" на коју је пребачена ранија санкционисана "Алтернативна телевизија", те "Kaldera Company", која је у већинском власништву "Prointerа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана