Почела сједница Савјета за сарадњу Српске и Србије

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Сједница Савјета за сарадњу Републике Српске и Србије почела је данас у Бањалуци, а током ње ће, како се очекује, бити ријечи о конкретизацији сарадње у бројним областима.

Сједници присуствују предсједници Републике Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, предсједници народних скупштина Српске и Србије Ненад Стевандић и Владимир Орлић, као и министри двије владе и други званичници двије земље.

Претходно је одржан састанак влада Републике Српске и Србије.

По окончању сједнице Савјета биће одржана конференција за новинаре предсједника Српске Милорада Додика и Александра Вучића у Административном центру Владе Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је раније да ће званичници Српске и Србије на састанцима у Бањалуци разговарати о многим пројектима из сфере економије, јер је доста питања која треба ријешити, односно подстакнути.
Он је навео да ће бити ријечи о енергетским пројектима, хидроелектрани "Бук Бијела", о ауто-путу који се заједнички гради до Бијељине и другим заједничким подухватима.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је раније да је веома значајна посјета званичника Србије Српској која увијек може да рачуна на подршку матице, те оцијенио да је је српски народ на удару у БиХ, Српској, Хрватској и Космету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана