Почела сједница, парламент заузима став о резолуцији о Сребреници

Срна
Почела сједница, парламент заузима став о резолуцији о Сребреници

БАЊАЛУКА- Народна скупштина Републике Српске ће на сједници која је данас почела у Бањалуци, у складу са допуном усвојеног дневног реда, заузети став о спорној резолуцији о Сребреници предложеној Генералној скупштини УН.

Ова скупштинска тачка усвојена је на приједлог предсједника Народне скупштине Ненада Стевандића.

Он је рекао да је на приједлог Владе Српске са дневног реда повучен Приједлог закона о измјени и допуни Закона о платама и накнадама судија и јавних тужилаца у Републици Српској.

Тачка која предвиђа разматрање Приједлога закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација помјерена је за разматрање на крају дневног реда ове сједнице.

Посланици ће по хитном поступку разматрати Приједлог закона о измјени и допуни Закона о порезу на добит, којим је прописано изједначавање пореског третмана камате за кредите кориштене за финансирање пројеката од посебног значаја за Српску.

На тај начин ће се омогућити пуни капацитет реализације пројекта без непредвиђених додатних трошкова.

Разлог за доношење овог закона јесте ослобађање опорезивања камате и премије осигурања плаћених нерезиденту на кредите које користи Република Српска за пројекте од јавног интереса.

На усвојеном дневном реду ове сједнице су, између осталих, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Српске, те Приједлог закона о измјени и допунама Закона о јавним тужилаштвима Републике Српске, сви по хитном поступку.
Посланици ће разматрати и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима, по хитном поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана