Почела сједница НСРС, посланици о Приједлогу ребаланса

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Сједница Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде разматран Приједлог ребаланса републичког буџета за ову годину чији је оквир 5,523 милијарде КМ, почела је данас у Бањалуци.

Према приједлогу дневног реда редовне сједнице, као прва тачка требало би да буду посланичка питања предсједнику Владе Републике Српске.

Влада Републике Српске утврдила је на сједници прошле седмице Приједлог ребаланса овогодишњег буџета Српске чији је оквир 5,523 милијарде КМ и већи је за 140 милиона КМ или за 2,6 одсто него планирани буџет.

Разлог за доношење ребаланса произилази из чињенице да је процјена извршења буџетских прихода и прилива за 2023. годину већа од укупног износа планираног буџетом Српске.

Посланици би требало да разматрају и избор судије Уставног суда Републике Српске, приједлог предсједника Републике, те Приједлог резолуције о противљењу активностима изградње и успостављања нуклеарног објекта Центар за збрињавање радиоактивног отпада на локацији Трговске горе, општина Двор, Хрватска.

Пред посланицима требало би да се нађе и Приједлог закона о измјени и допуни Закона о државним становима на којима не постоји станарско право те више нацрта закона и извјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана