Почела Инвестициона конференција "Наша визија = Српска"

Срна
Foto: Д. Поздеровић

ТЕСЛИЋ- У Теслићу је почела дводневна Инвестициона конференција "Инвест Српска" о повећању инвестиција и развоју извозних резултата, којој присуствује предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Конференцији под слоганом "Наша визија = Српска" присуствуји и министар привреде и предузетништва Војин Митровић, министар финансија Зора Видовић, директор Инвестиционо-развојне банке /ИРБ-а/ Дражен Врховац, привредници, начелници појединих локалних заједница и многобројни гости.

Конференција се одржава у организацији ИРБ-а Републике Српске и уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Из ИРБ-а су навели да ће трајати два дана током којих ће кроз четири панела бити ријечи о темама повећања инвестиција и развоја извозних резултата Републике Српске.

Током првог панела "Инвестиције и како до нових инвеститора" биће разговарано о значају инвестиција и начинима како осигурати њихов динамичан раст у свјетлу актуелних глобалних дешавања, која утичу и на привреду Српске.

Актуелне теме у вези са извозом захтијевају посебну пажњу, имајући у виду све економске бенефите које са собом носи интензивна и међународно препознатљива извозна активност, што ће бити тема другог панела "Изазови и потребе финансирања извоза".

"Локалне заједнице – право мјесто за улагање" назив је трећег панела, гдје ће из угла локалне власти бити размотрене сви изазови и прилике за инвестирање.

Конференција ће се кроз четврти панел посебно бавити компаративним предностима извоза. Циљ је да се током панела "Компаративне предности домаћег извоза" препознају која подручја имају потенцијал за раст, као и који су изазови и потребе даљег финансирања извозне активности домаћих привредника.

Инвестициона конференција "Инвест Српска" одржава се у хотелу "Кардијал" у Бања Врућици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана