По мјери: Елвир Клемпић из БиХ именован за Бајденовог савјетника!

АТВ
По мјери: Елвир Клемпић из БиХ именован за Бајденовог савјетника!

САРАЈЕВО - Своје мјесто у америчкој администрацији нашла је још једна особа чији ставови би могли додатно да погоршају однос Бијеле куће према Србима.

Елвир Клемпић, из Горње Буковица код Милића, именован је за вишег савјетника Џоа Бајдена за везу Бијеле куће са америчким муслиманским заједницама. Он на ову позицију долази из Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), а био је и члан Бајденовог изборног штаба.

Федерални медији "славе" његово именовање 

Уз већ добро познате наслове када неко има били какве везе са Сребреницом, медији у другом ентитету су већ почели да "славе" његово именовање. А ни сам Клемпић није неко ко би могао да допринесе помирењу и суживоту. Он је још један у низу представника бошњачке дијаспоре која се прогурала у некој од западних администрација и своју позицији користи да шире приче о наводном геноциду над Бошњацима. 

Треба рећи да је Клемпић као дјечак са мајком и баком у јулу 1995. изашао из Порочара (зар у "геноциду" пуштају дјецу и жене???), те се 2001. године преселио у САД.

Клемпић је дипломирао политикологију, те се прикључио Демократској странци, а судећи по његовим изјавама, очаран је Бајденом. У једном свом тексту наводи да је "Бајден један од нас", због става америчког предсједника о догађајима у и око Сребренице.

"Као дијете које је преживјело страхоте геноцида у Сребреници у Босни, радим у овој кампањи јер вјерујем како је Бајден права особа да води нашу нацију, бави се проблемом заштите људских права те се бори за оно што је исправно", написао је тада Клемпић.

Ширењу приче о наводном геноциду, свакако му омогућава и то што је члан Савјетодавног вијећа за БиХ, невладине организације која окупља више до 20 конгресмена.

Двоструку стандарди и "Ердоганов Бошњак"

Медији су раније Клемпића прозивали да је "Ердогановог Бошњака", јер је био директор Организације за турско насљеђе која је, наводно, блиска турском предсједнику. Утицајна јерменска дијаспора критиковала је његов избор у изборни штаб, јер је сматрала да неко ко "негира геноцид Турака над Јерменима" нема ту шта да ради. Побунила се и грчка дијаспора, сматрајући да руши америчко-грчко пријатељство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана