Пљуште оставке због лоше кадровске политике: Допис упућен челницима странке

ГС
Пљуште оставке због лоше кадровске политике: Допис упућен челницима странке

БИХАЋ - Челници и чланови три организације Народа и правде у Унско-санском кантону упутили су допис предсједнику НИП-а Елмедину Конаковићу, политичком директору Русмиру Побрићу, првом и другом замјенику Кемалу Адемовићу и Денису Звиздићу којим их обавјештавају о оставци на све функције.

Испред организација НИП-а Кључ, Сански Мост и Бужим сви чланови Кантоналног вијећа и Кантоналног извршног одбора дају оставке на своје функције у кантоналним органима странке.

"Проблеми који своје коријене вуку уназад двије године кулминирали су вођењем политичких процеса након посљедњих избора и вођењем кадровске политике која је свој врхунац достигла предлагањем кандидата за дипломатију. С обзиром да се не слажемо с таквим вођењем политике, наша дужност јесте да вас обавијестимо и да вам скренемо пажњу јер не желимо више бити дио кантоналних органа у којима се процеси воде на овакав или сличан начин. Вјеровали смо, посебно код области дипломатије, да стручност, етичност, младост и познавање језика и рада дипломатије јесу референце које требамо сагледати и на основу тога исте предложити. То није био случај", наводи се у допису.

Оставку даје 18 чланова НИП-а, изабраних на различите позиције унутар странке, али међу њима су и кантонални заступници и вијећници.  

Први на списку је Азхар Сејарић, предсједник Повјереништва младих БиХ, члан Предсједништва НИП-а, заступник у Скупштини УСК, предсједник НИП-а Кључ. Сејарић је био један од кадрова НИП-а које је предсједник странке лично промовисао на прес конференцијама, преноси Уна ТВ.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана