Пленковић испоштовао чврст став да се не састаје са Комшићем

Танјуг
Пленковић испоштовао чврст став да се не састаје са Комшићем

Чврст став хрватског премијера Андреја Пленковића је да се не састаје са чланом Председсjедништва БиХ Жељком Комшићем и зато се није појавио на јутрошњем састанку у Предсjедништву БиХ, речено је Хини из хрватске делегације.

Појашњено је да Комшић није изабран за хрватског члана Предсjедништва вољом хрватског народа у БиХ и са њим стога никакав контакт немају ни друге институције Хрватске.

Подсjећају да је Пленковић исто поступао и приликом радних посjета БиХ 2021. и 2023. године када се састајао само са званичницима Савjета министара и парламента БиХ.

"Узимајући у обзир да се пракса прегласавања хрватског народа у избору члана Предсjедништва БиХ поновила и на општим изборима 2022., предсjедник владе нема намjеру да промijени свој приступ", саопштено је из канцеларије хрватског премијера.

Пленковић је јуче допутовао у Сарајеву, гдjе бораве и предсjедница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и холандски премијер Марко Руте.    

Прijе разговора с домаћим политичарима најављених за данас Пленковић се у Сарајеву састао с представницима највећих верских заједница у БиХ.

Предсjедница ЕК Фон дер Лајен и холандски премијер Руте јутрошњим сусретом с члановима Председништва БиХ започели су серију разговора са српским чланом Жељком Цвијановић и бошњачким Денисом Бећировићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана