Планирано убиство Чампаре и начелника бањалучке полиције

Небојша Томашевић
Foto: АТВ

 ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ претресли су притворске јединице КПЗ у Војковићима због сумње да су поједини притвореници планирали убиство тужиоца Тужилаштва БиХ, али и још једног полицијског начелника.

Портпарол СИПА Јелена Миовчић  потврдила је да су претреси завршени по налогу Тужилаштва БиХ, али због заштите истраге није могла да говори никакве детаље.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић потврдио је да су претреси рађени на основу информације која је указивала да су планирана убиство тужиоца и полицијског службеника. Није наводио детаље.

Према незваничним информацијама појединих медија, наводно је планирано убиство тужиоца Тужилаштва БиХ Дубравка Чампаре и једног начелника из Полицијске управе Бањалука.
Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић потврдио је АТВ-у  да је послао  свим Полицијским управама депешу у којој је наредио да се подигну мјере безбједности због сазнања да су планирала два убиства.

- Налаже се свим Управама да предузму појачане мјере и активности на своме подручју, те у случају доласка до корисних информација одмах обавијесте Управу за организовани и тешки криминалитет - потврдио је за АТВ Кострешевић.

Према незваничним информацијама МУП РС је од СИПЕ добио  сазнања да за сада неидентификована група притвореника из предемта који се односи на дешифровање „Sky“ апликација преузима конкретне активности на организацију убистава тужиоца Тужилаштва БиХ Дубравка Чампаре.

-  Убиство се планира као порука тужиоцима Тужилаштава БиХ-рекао је АТВ-у извор близак истрази.
Он је појаснио  иста гурпа притвореника припрема и убиство неименованог начелника Полиције из Бањалуке. 

Истовремено док су трајали претреси у КПЗ у Војковићима, припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске по наредби Суда БиХ претресли су шест локација на територији Сокоца и Хан Пијеска и том приликом код једног лица у Сокоцу пронађено је оружје: један снајпер и једна аутоматска пушка.

У МУП-у РС „Гласу Српске“ су потврдили да је пронађено оружје, али нису могли да говоре више детаља.
Према сазнањима АТВ-а оружје је пронађено у кући која је у власништву особе иницијала М.Ш.
Акција је наводно у вези  са претресима у затвору у Војковићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана