Планинар пао са стијене на Прењу, евакуисан хеликоптером ЕУФОР-а

Срна
Foto: ГСС ФБиХ

КОЊИЦ - Планинар који је тешко повријеђен приликом пада са стијене на планини Прењ транспортован је у медицинску установу након двочасовне акције Горске службе спасавања (ГСС) Прењ и хеликоптера ЕУФОР-а.

Горска служба спасавања (ГСС) Прењ саопштила је да је спашен људски живот, те да су планинару синоћ на лицу мјеста констатовани вишеструки преломи руке, ноге и карлице.

У саопштењу се подсјећа да их је јуче у 14.40 часова колега из ГСС-а Нови Град Сарајево обавијестио да је добио информацију да се на локалитету врха Особац, планина Прењ налази тешко повријеђен планинар који је задобио вишеструке преломе.

„Одмах по дојави на терен изашло је осам припадника ГСС-а Прењ од којих су три медицинара, док су остали чланови чекали у приправности. Након што су га успјели лоцирати и пронаћи, наш медицински тим је медицински збринуо унесрећеног“, наводе из ове службе.

С обзиром да се унесрећени налазио на неприступачном мјесту уз помоћ система је спуштен на приступачно мјесто гдје су бољи услови за евентуални долазак хеликоптера.

Након процедуре која је морала бити спроведена на мјесто несреће је стигао хеликоптер ЕУФОР-а који је унесрећеног транспортовао до медицинске установе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана