Петровић затражио поништење одлуке о његовом опозиву

Срна
Петровић затражио поништење одлуке о његовом опозиву

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић затражио је данас поништење одлуке о његовом опозиву, објављено је на сајту града.

Петровић је са својим правним тимом поднио седам аката којим је од надлежних судских и других инстанци тражио надзор и оцјену законитости одлука о опозиву и формирању Комисије за опозив, односно њихово поништење.

Он сматра да су прекршене бројне законске одредбе доношењем одлуке о покретању поступка о опозиву градоначелника Бијељине и одлуке о именовању Комисије за спровођење опозива које су данас ступиле на снагу.

Градоначелник је у актима достављеним Уставном суду Републике Српске навео да су прекршене одредбе Изборног закона Републике Српске, на које се Скупштина града позвала у одлуци о покретању поступка за опозив градоначелника.

Овим одредбама је предвиђено да се опозив покреће у случају да градоначелник не обезбиједи извршавање закона, других прописа и општих аката, не спроводи одлуке локалне скупштине и стратешке развојне документе локалне заједнице, односно ако Скупштини не поднесе извјештај о раду.

У поднесеним актима се наводи да неки чланови Комисије за опозив нису именовани на законит начин, па је Окружном суду у Бијељини поднесена тужба којом се тражи поништење одлуке о именовању Комисије за спровођење опозива градоначелника, а Републичкој изборној комисији, односно Централној изборној комисији упућени су захтјеви за надзор над законитошћу ове одлуке.

У саопштењу Петровић изражава увјерење да ће на референдуму, који је заказан за 19. март, бити одлучено против његовог опозива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана