Петровић: Шмит потврдио да је дубоко уплетен у креирање политике у Српској

Срна
Петровић: Шмит потврдио да је дубоко уплетен у креирање политике у Српској

ТРЕБИЊЕ - Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић рекао је да је Кристијан Шмит својом најновијом изјавом потврдио да је дубоко уплетен у креирање политике у Републици Српској и да не поштује вољу грађана Српске који су изабрали своје легитимне политичке представнике.

-Упорно настојећи да буде колонијални господар, Шмит својим дјеловањем онемогућава развој и просперитет, како Републике Српске, тако и цијеле БиХ, а поступцима само потврђује да БиХ, и након 27 година мира, у очима странаца није ништа друго него колонијални посјед - нагласио је Петровић у изјави за Срну.

Истакао је да је “наводно шуровање Шмита са опозиционим лидерима у Републици Српској није вриједно ни коментаристати јер самозвани високи представник очито тражи савезнике у рушењу јединства и политичког система у Републици Српској, а све с циљем наметања сопствене воље и правила”.

-Свјесни да имамо шта да чувамо, можемо му само поручити да мешетарење у Српској неће проћи, као ни нелегални начини политичких промјена мимо институција Српске и првенствено мимо воље народа Републике Српске - оцијенио је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана