Петровић поднио кривичне пријаве против Ђурђевића и Благојевића

Срна
Петровић поднио кривичне пријаве против Ђурђевића и Благојевића

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поднио је кривичне пријаве Окружном јавном тужилаштву против предсједника Скупштине града и секретара Александра Ђурђевића и Дејана Благојевића због, како је наведено из Градске управе, сумње да су “неовлаштено употребљавали печате”.

У саопштењу из Градске управе наводи се да је разлог за овај потез “постојање основа сумње да је Благојевић 28. фебруара неовлаштено преузео два печата”, један који се односи на Скупштину града, а други на скупштинску Стручну службу.

“Печат Скупштине града неовлаштено је предао Александру Ђурђевићу 1. марта, и то све без рјешења градоначелника, којим се овлашћују за употребу и чување печата, којим је предсједник Скупштине располагао, почев од 1. марта, па на даље у неутврђене сврхе”, истиче се у саопштењу из Градске управе.

Из Градске управе тврде да Благојевић није био овлаштен за чување и употребу ова два печата, нити да их даје на кориштење Ђурђевићу, који, такође, “није био овлаштен за чување и употребу печата Скупштине града”.

Благојевић је рекао Срни да нема коментар на подношење кривичне пријаве, а Ђурђевић је најавио да ће се овом, највјероватније, огласити сутра на прес-конференцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана